Дивани в естествена кожа

Естествената кожа, която ние в Divanidea използваме, е от едър рогат добитък, с Европейски произход, гаранция за високо качество, благодарение на климата, начина на отглеждане и хранене на животните. Нашата колекция естествени кожи се обработват в най-престижната фабрика в Арциняно, доказала се като една от най-добрите в света.

КОЛЕКЦИЯТА НИ ДИВАНИ, ФОТЬОЙЛИ И СПАЛНИ РЕАЛИЗИРАМЕ СЪС СЛЕДНИТЕ ТИПОВЕ ЕСТЕСТВЕНИ КОЖИ:

ALEX

Виж повече

AMICO

Виж повече

AVENUE

Виж повече

CITY

Виж повече

DIAPASON

Виж повече

DIVA

Виж повече

EGO

Виж повече

HOLDEN

Виж повече

HORIZON

Виж повече

ISCHIA

Виж повече

MORBIDONE

Виж повече

MOVIE

Виж повече

PRADO

Виж повече

SCALA

Виж повече

SOHO

Виж повече

SQUARE

Виж повече

TIMES

Виж повече

TOYS

Виж повече

TWIN

Виж повече

Full grain естествени кожи

Full grain са с естествен произход, без никаква последваща обработка, гаранция за ексклузивност на продукта. Белези, ухапвания от насекоми, стрии, които животното придобива във времето, са характерни и уникални разпознаваеми белези за този тип кожа. Често едва видими, тези естествени характеристики са гаранция, че кожата е с непокътната естествена структура – най-високо ценена и същевременно издръжлива. По-деликатни в сравнение с обработените кожи, full grain осигуряват неподвластно на времето качество и естеска стойност. С изключителна сензитивност на допир и актуални цветове, тези кожи са винаги меки и елегантни.

Masai и Tuareg естествени кожи

Изключителни по отношение на качеството си и с неповторим визуален акцент. Masai се отличава със сатенирана и патинира повърхност с нежен набук финиш, докато Tuareg впечатлява със силната си индивидуалност, благодарение на структурата и дебелината си.

Обработени кожи

Това са кожи, като Florida и Rocky, при които естествената структура е съвсем нежно шлифована и след това пигментирана. Конкретните обработки правят този тип кожа по-малко деликатен и по-устойчив на всекидневна употреба. Колекцията естествени обработени кожи предлага богат избор от цветове, структури и дебелини. С минимално избледняване на цвета с времето дори и изложена на директна слънчева светлина и нуждаеща се от много по-малко грижи за нея, тази кожа е изключително подходяща за хора с малки деца или домашни любимци.

ГЛАДКИ КОЖИ БЕЗ ПОРИ

Da Vinci и Venice са два типа гладки кожи с едва забележими пори, меки и елегантни, те са налични в богата палитра от цветове, от традиционни до тренди предложения.

ПОДРЪЖКА

НАШИЯ СЪВЕТ:

Всички кожи биха могли да почиствате с вода и деликатен сапун. Сапунът се разтваря в хладка вода, използва се памучна кърпа предварително потопена в сапунената вода и с нея се почиства меката мебел. Когато замърсяването е упорито, може да използвате гума за молив.
За кожа тип Nabuk, в допълнение към тези предпазни мерки, можете да използвате четка и сешоар, за да запазите специфичните му характеристики.

ВНИМАНИЕ:

 • Моля, не използвайте препарати със съдържание на алкохол, за почистване на мебели в естествена кожа. Те компрометират повърхността на кожата. Същия ефект се получава когато кожата влиза в контакт с парфюми, пот или стилизиращи продукти за коса.
 • Моля, не излагайте Вашия нов диван, фотьойл или спалня на директна слънчева светлина, тъй като кожата ще избледнее с времето, особено ако е full grain.

КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА ПРИ ПОКУПКА НА ДИВАН В ЕСТЕСТВЕНА КОЖА?

 • Кожата е естествен продукт.
 • Кожата е традиционно използван продукт за тапициране на мебели за сядане и почивка.
 • Кожата диша и абсорбира до 25% влага от собственото си тегло.
 • Кожата има лесна термична адаптация към заобикалящата я среда.
 • Тя ще има същата температура като температурата на въздуха в даденото помещение и при сядане ще се адаптира за кратко време към телесната температура на човека, без да я превишава.
 • Кожата има много плътни и устойчиви влакна.

ПОДХОДЯЩА ЛИ Е КОЖАТА В СЛУЧАЙ, ЧЕ ОТГЛЕЖДАТЕ ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ?

Домашните любимци биха могли да подвредят Вашия нов кожен диван, фотьойл или спалня. Кожата е особено издръжлив материал, но би могла да се нарани от острите нокти на куче или котка например. Въпреки всичко, кожата е по-подходящия избор, в случай на домашни любимци, в сравнение с дамаската.

КАК ДА СЕ ГРИЖИТЕ СА КОЖАТА НА ВАШИЯ НОВ ДИВАН?

 • Почиствайте от прах един път седмично
 • Почиствайте с мокра кърпа веднъж седмично
 • Почиствайте с препарат за почистване Divanidea (попитайте за продукта в шоурума) веднъж месечно.
 • Препоръчваме подхранване и защита на кожата с препарат Divanidea (попитайте за продукта в шоурума) веднъж на 1-2 месеца

МОЛЯ, ИЗБЯГВАЙТЕ:

 • Употребата на почистващи препарати със съдържание на алкохол
 • Контакт на кожата със стилизиращи продукти за коса, парфюми, кремове за тяло и ръце, лак за нокти, пот.
 • Употребата на продукти на силиконова основа, масла, восък или боя за обувки
 • Употребата на корозивни химикали в близост до дивана или фотьойла
 • Контакт на домашни любимци с кожата на меката мебел

КОЯ КОЖА Е НАЙ-ДОБРА ЗА МЕН?

Няма понятие като „най-добра кожа.“ Изборът зависи изцяло от начина Ви на живот и от изискванията, които имате към новата Ви кожена мебел. След като изложите своя лайфстайл и предпочитан стил, интериорните ни дизайнери с удоволствие, ще Ви предложат типа естествена кожа, отговаряща напълно на изискванията Ви.