Гаранция

Divanidea гарантира, че всеки диван, фотьойл или спалня са произведени в Италия от висококачествени италиански материали.
Върху всеки продукт ще намерите оригинален сертификат за автентичност, производство и качество.
Divanidea предоставя 10-годишна гаранция за структурата на мебелите си. Под структура се разбира вътрешната дървена или метална рамка на дивана, фотьойла или спалнята и не включва меките части и механизмите.

Гаранцията не покрива:
А) неправилна експлоатация
Б) повреди, причинени от неправилна инсталация или преместване на продукта, извършена от неоторизиран персонал.
B) използване на продукта в прекалено влажна или суха среда,

Механизмите, ръчни или електрически, се предоставят с гаранция от 2 години.

Гаранцията не покрива повреди, причинени от:
А) неправилно използване на механизмите, увреждане или злоупотреба от блокиране или ограничаване на движещият се механизъм.
Б) повреди, причинени от неправилна инсталация или преместване на продукта, извършена от неоторизиран персонал;

НАШИТЕ ЕСТЕСТВЕНИ КОЖИ И ДАМАСКИ

В Divanidea използваме само висококачествена кожа от най-горния й пласт, който същевременно е и най-ценен. Нашата колекция естествени кожи се обработват в най-престижната фабрика във Вичентино, доказала се като една от най-добрите в света. Кожите, които използваме се добиват от едър рогат добитък отглеждан в Европа. Белези, ухапвания от насекоми, стрии, които животното придобива във времето, са характерни и уникални разпознаваеми белези на кожата. Често едва видими, тези естествени характеристики са гаранция, че кожата е с непокътната естествена структура – най-високо ценена и същевременно издръжлива. За да се наслаждавате дълго на красотата на естествената кожа на Вашата мебел и за да запазите нейните качества, е от съществено значение да се грижите редовно за нея. Повече информация и подробни инструкции за поддръжка ще намерите в Сертификата за автентичност и гаранция придружаващ Вашия нов диван, фотьойл или спалня.
Платовете, които използваме за покритие на нашите дивани, са реализирани със съдействието на най-добрите фабрики за текстил в Италия, с изключително внимание, насочено към качеството на тъканите и разнообразието от текстури и цветови палитри, така че да предложим широка, висококачествена и актуална гама на избор

ПОДДРЪЖКА И ГРИЖА ЗА ЕСТЕСТВЕНА КОЖА

За да се наслаждавате дълго на красотата на естествената кожа на Вашата мебел и за да запазите нейните качества, е от съществено значение да се грижите редовно за нея. В зависимост от финалните обработки, кожата е чувствителна към слънчева светлина и източници на топлина.
За ежедневно почистване следвайте съветите:
1) Почиствайте редовно от домашен прах използвайки мека суха кърпа.
2 За почистване на дивана от петна почиствайте с препарат за деликатно почистване на естествена кожа – Divanidea.
3) Препоръчително е на всеки 3 – 4 месеца да подхранвате кожата на Вашия диван с препарат за защита на кожа – Divanidea, който я предпазва от всекидневното й замърсяване, от петна, удължава живота й и я прави мека и еластична

ПОДДРЪЖКА И ГРИЖА ЗА ДАМАСКА

Подобно на всички интериорни тъкани (килими, завеси) дамаската на Вашата мека мебел е чувствителна към светлина и източници на топлина, в зависимост от нейния състав. При избора на местоположение на Вашия диван, избягвайте излагането му на пряка слънчева светлина, както и в близост до източник на топлина. Домашния прах е основен замърсител на дамаската на Вашия нов диван. Не чакайте докато замърсяването стане упорито или дадено петно на плата изсъхне, тогава даже и препоръчаните методи за поддръжка може да се окажат неефективни.

За ежедневно почистване следвайте съветите:
1)Почиствайте редовно използвайки мека четка или прахосмукачка със специална приставка за почистване на възглавници и тапицерии.
2)Неизсъхнали петна почиствайте използвайки чиста кърпа или мека гъба, без да търкате много силно на едно и също място. Ако петното е изсъхнало, Ви съветваме да потърсите помощ от фирма предлагаща професионално почистване.
DIVANIDEA препоръчва да почиствате Вашия диван само с оригинални продукти за почистване от петна.