КАКВО Е АЛКАНТАРА?

Макар да присъства в бита вече над 40 години, терминът „алкантара“ все още е непознат за мнозина.

Марката Alcantara® и едноименния продукт са разработени през 1970г. от японския учен Мийоши Окамото за химическия гигант Toray. По-късно, производството се пренася в Милано, където оригиналния продукт се разработва и до днес.

Резултат от иновативна патентована технология, Alcantara® е уникален авангарден материал с естетически, технически и сетивни качества, с които никой друг материал не може да се похвали. Произвежда се чрез сложен процес, строго пазен в тайна. Съставен е изцяло от синтетични продукти – полиестер и полиуретан, така че да бъде с висока износоустойчивост и лесен за почистване и поддръжка.

Ето защо крайният продукт има изключително широко приложение. Използва се за тапициране на мебели, в модната индустрия, в бижутерията, за автомобилни и яхтени интериори и много дуги.

На пръв поглед, структурата на Alcantara® се доближава до тази на велура, заради което често е определян неправилно като „кожа“, но за разлика от нея, той е много по-лек, еластичен, екологичен и 100% въглеродно неутрален.

Алкантарата има способността да забавя разпространението на огъня. Това я прави особено подходяща за вътрешно обзавеждане и автомобилни интериори.

Продуктите изработени с покритие от Alcantara® се отличават с елегантен и изискан дизайн, нежно усещане на допир и изключителна издържливост. Почиства се както на място, така и в пералня.

Екипът на DIVANIDEA препоръчва за своите клиенти Alcantara®, като един от най-практичните продукти за покритие на мека мебел и Ви предоставя възможност за избор от над 70 различни цвята.

Вижте допълнителна информация относно почистване и поддръжка на Алкантра.

Divanidea ви предлага богат избор от над 70 цвята за всички мебели с Алкантра