ДИВАН В АЛКАНТАРА – ПОЧИСТВАНЕ И ПОДДРЪЖКА

Alcantara® е материал с изключително високи показатели за износоустойчивост и лесна поддръжка, но както всеки един продукт, той също се нуждае от грижи, за да Ви радва дълго с красотата си.

За поддръжката на дивани с покритие от алкантара е напълно достатъчно веднъж седмично да почистите повърхността от прах с помоща на четка с мек косъм, суха кърпа или прахосмукачка.
Не търкайте прекалено интензивно и избягвайте използването на уреди почиставащи с пара. След това обработете почистената повъхност с леко навлажнена памучна кърпа и изчакайте, докато изсъхне напълно.

Ако калъфите на вашия диван са сваляеми, препоръчваме при необходимост или поне веднъж годишно, да ги почиствате в пералня или на химическо чистене, като следвате инструкциите, отбелязани на етикета.
При пране в пералня, използвайте щадящ препарат и деликатна програма при максимална температура 30°C. Не използвайте избелващи средства или центрофуга.Оставете калъфите да изсъхнат на въздух и след това разрешете повърхността им с четка с мек косъм. Ако е необходимо, Alcantara® позволява гладене при максимална температура 110°C.
В случай на почистване на химическо чистене, не трябва да се използва трихлоретилен.

Ако дизайнът на Вашата мека мебел, не позволява сваляне на калъфите, Alcantara® може да се почиства и на място. Методите са различни, в зависимост от вида на замърсяването.
Ако замърсите плата е важно да действате бързо, преди петното да е проникнало навътре в материята. Почиствайте, като винаги третирате петната отвън на вътре, за да избегнете разпространението им. Никога не изсипвайте почистващ препарат директно върху плата, а го разредете във вода или го разнесете посредством кърпа или гъба.

Следете секция НОВИНИ за методи, посредством които бихте могли да отстраните различни типове петна от алкантара, плат или естествена кожа.

Дивани с покритие от Alcantra, предлагани от Divanidea